Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Verzorging

Verzorging en Onderhoud Textiel

Vooral uit cellulose vervaardigde stoffen zoals katoen, linnen en zijde zijn wat kwetsbaardere stoffen en vaak ook gevoeliger voor vervuiling. Wol echter is een stof die juist minder gevoelig is voor vervuiling doordat het wolvet bevat dat indringen van vocht en vuil tegen gaat. Synthetische stoffen zijn over het algemeen goed te reinigen en minder gevoelig voor vervuiling.
 
Bescherming
Voor bepaalde stoffen (katoen, linnen en zijde) is een vezelbeschermer die het snel indringen van vocht en vuil voorkomt, sterk aan te raden. Indien het meubel in een gezinssituatie wordt gebruikt adviseren wij deze bescherming ook bij andere stoffen (synthetische en gemengde). Hierdoor kunnen vlekken sneller en makkelijker worden verwijderd en blijft de stof langer mooi.

 
Dit impregneren kan iedereen zelf doen met de Fixx Sofashield Protector of de Protector uit de Fixx Textile Care Kit. In de meeste gevallen kunnen wij dit verzorgen van tevorn of kan dit bij u thuis na levering worden verzorgd.

 
Regelmatige verzorging
Stofzuig de meubelstof regelmatig met behulp van het zachte borstelstuk dat bij uw stofzuiger is meegeleverd. Hierdoor blijft de stof schoon en krijgt atmosferische vervuiling minder kans om aan de vezel te hechten.
 
Reiniging
Verwijder vlekken zo snel mogelijk na het ontstaan door deze met (wit) keukenpapier op te deppen en met de schone met water bevochtigde microvezeldoek uit de Fixx Textile Care Kit of de Microfiber Kit na te deppen. Werk van buiten naar binnen. Indien er toch nog resten achterblijven, reinig dan nogmaals met de microvezeldoek in combinatie met een van onze speciale vlekkenreinigers (Fixx K&K speciaal reiniger, Microfiber Cleaner of Textile Foam Cleaner).
 
 
  • Test altijd vooraf de kleurechtheid en bestendigheid van de stof.
  • Reinig bij voorkeur het gehele oppervlak waarop zich de vlek bevindt.
  • Nooit hard wrijven of poetsen om kleurverschil of beschadiging van de stof te voorkomen.
  • Kijk voor meer instructies op de gebruiksaanwijzing van het product of neem contact op met ons.
 
Shading.
Shading is een eigenschap van poolstoffen. Dat zijn stoffen waarbij de draadjes omhoog staan, bijvoorbeeld  velours stof. Doordat de draadjes omhoog staan, hebben deze stoffen een 'warm' en karakteristiek aanzien. Poolstoffen kunnen door lichaamsgewicht, warmte en vocht geplet worden. Dit noemen we ‘shading’. Er ontstaan zogenaamde 'schijnvlekken'. Het zijn dus geen echte vlekken. De plekken die door shading ontstaan, zien er uit alsof er met water op gemorst is. Op deze plekken liggen de polen van de stof niet allemaal in dezelfde richting. Afhankelijk van het standpunt van waaruit men naar deze plekken kijkt, lijken de plekken donkerder of lichter dan de rest van de stof. Het is een optisch effect en heeft dus met verkleuren of slijtage niets te maken. Een behandelingsmethode om ‘shading’ iets te verminderen, is om de bewuste plekken een half uur met een goed vochtige doek te bedekken. Daarna kunt u de velours met een zachte borstel voorzichtig en egaal tegen de vleug in opborstelen. Daarna moet u de stof minimaal 6 uur laten drogen. Helemaal egaal krijgt u de plekken echter nooit. Shading is en blijft een eigenschap van poolstoffen. Het geeft juist die mooie antique vintage look.