Top
Verzorging en onderhoudVerzorging en onderhoud van leer

 
Tegenwoordig behoeven looierijen hun geliefde creaties niet meer onbezorgd en onverzorgd achter te laten na levering; met de hulp van Kleine-Leiden en diens Italiaanse partner Fenice kan de liefde voor het leer worden voortgezet door de levering van professionele verzorgingsproducten. Onze leerverzorgingsproducten zijn gemaakt met dezelfde mate van toewijding, technologie en ervaring als de producten die Fenice ontwikkelt om het leer af te werken. Onze oprechte wens is dat de eindgebruiker ook lange tijd na de aanschaf van het gekochte lederen meubel het gevoel van waarde en voldoening vasthoudt. Leer is een veelzijdig en sensueel materiaal, maar het is niet zelfreinigend of zelfonderhoudend.
 
Leerverzorging is door ons gemakkelijk gemaakt. U hoeft geen enkele ervaring met of kennis van leer te hebben om onze leerverzorgings­producten te gebruiken. Alle producten zorgen voor een optimale bescherming en langdurig genieten van het leer.
 
Sommige producten zijn voor nubuck en suède, andere voor afgedekte of geoliede leertypen. Meestal weet men al bij de aanschaf of het gaat om nubuck of suède, anders kunt u dit leertype gemakkelijk herkennen aan het karakteristieke fluweel effect.
 
Algemene verzorgingsaanwijzingen
- Bescherm nieuwe lederen meubels met één van de Fixx producten zoals de Leather Protector voor aniline, semi-aniline en afgedekt leer (zie ook rubriek "leertype").
- Reinig, verzorg en bescherm het leder minstens twee maal per jaar. Het is aan te bevelen om lederen meubelen die veel gebruikt worden vaker te behandelen.
- Plaats uw meubelen niet in de buurt van een open haard of radiatoren want deze kunnen het leer uitdrogen.
- Stel de meubelen niet voortdurend bloot aan direct zonlicht. Alle materialen verkleuren na enige tijd.
- Wrijf niet te hard over het leer en gebruik ook geen andere (huishoud)producten die schade aan het leer kunnen brengen
 
Als het niet lukt om een vlek te verwijderen met de Fixx leather Cleaner. Neem contact op met onze specialisten of mail uw probleem naar ons.
 
Verzorging van leer
Na verloop van tijd kan het leer zonder juiste reiniging en bescherming door onzichtbaar huid- en transpiratievocht craquelé, afschilfering of verkleuring gaan vertonen. Dit effect is bijvoorbeeld duidelijk zichtbaar bij het stuurwiel van een auto of de binnenzak van een leren jas. Een Protector zorgt voor een onzichtbare luchtdoorlatende en vlekwerende laag, waardoor het leer beter te reinigen is en langer mooi blijft. Gebruik een leerverzorgingsproduct dat geschikt is voor het juiste leertype.
 
 
- type 1 t/m 3                      :  gebruik voor dit leer de Fixx Leather Protector uit de Leather Care Kit. Voor lichte leersoorten en relax fauteuils heeft Kleine-Leiden een Strong Effect Leather Care Kit op de markt gebracht. Met de speciale reinigingsspons kan vervuiling verwijderd worden. Let op! dit product kan alleen gebruikt worden op type 3 gedekverfd leer.
- type 4 (Nubuck en Suède ) :  gebruik voor dit leer de speciale reiniger en protector uit de Fixx Open Leather Care Kit.  
- type 5 (Wax/Oil Pull Up)    :  gebruik voor dit leer de speciale reiniger en de Pull Up revive  uit de Pull Up Care Kit.
- type 6 (Bycast)                 :  gebruik voor dit leer de speciale reiniger en protector uit de Fixx Bycast Care Kit