Top

De webwinkel is momenteel niet bereikbaar

Leertypen

leertypen

(vol) aniline leer

Het oppervlak van deze ledersoort is gekleurd met een transparante kleurstof. Dit is vergelijkbaar met gebeitst hout. De natuurlijke nerf blijft intact en goed zichtbaar. (Vol) aniline leer bevat onvolkomenheden, het is de handtekening van de natuur en geeft u de garantie dat elke huid uniek is. Het oppervlak van dit leer is slechts minimaal beschermd en daarom kwetsbaarder in het gebruik.

Om de natuurlijke schoonheid te behouden is het noodzakelijk om vanaf het begin regelmatig het leer te reinigen en te beschermen.

Eigenschappen

- ziet er natuurlijk uit
- voelt prettig aan
- natuurlijke nerf & littekens
- hoog comfort, ademt    

semi aniline leer

Deze ledersoort is bedekt met een dunne gekleurde deklaag zodat de kleur overal gelijk is en kleine onvolkomenheden worden verborgen. Doorzichtige en glimmende delen worden overgespoten om de natuurlijke uitstraling van het leer te herstellen. Hoewel het leer een zekere bescherming heeft, is het gebruik van de Leder Protector sterk aanbevolen.

Eigenschappen

- oppervlak met natuurlijke nerf
- ziet er goed uit en voelt prettig aan
- verbeterde lichtechtheid
- praktischer dan volaniline
- ademt

gedekverfd

Dit is de meest toegepaste afwerking van leer, waarbij het oppervlak bedekt wordt met een uniforme laag bestaande uit kleurstof en harsen (basecoat) en daarna een beschermende laklaag (topcoat). Het leer kan herkend worden aan de constante kleur en de uniformiteit. Het is uitermate geschikt voor intensief gebruikte stukken zoals meubels en autostoelen, in het bijzonder als u wilt dat uw kinderen er probleemloos gebruik van kunnen maken.

Met hulp van FENICE’s verzorgingsproducten kan dit leer gemakkelijk worden onderhouden. Als het leer moet worden gerepareerd kan het in zijn geheel weer op kleur gebracht worden.

Eigenschappen
- constante kleur
- verbeterde lichtechtheid
- onvolkomenheden zijn onzichtbaar
- gemakkelijk te onderhouden

nubuckleer

Dit is eigenlijk anilineleer waarbij de toplaag geschuurd is om een prettig fluweelachtig oppervlak te krijgen. De uitstraling en de gevoelswaarde zijn onvergelijkbaar met andere leersoorten en wordt op plaatsen toegepast  die niet veel gebruikt gebruikt worden.

De verzorging van Nubuck is belangrijk en vanaf het begin moet het leer regelmatig beschermd en schoongemaakt worden. FENICE heeft speciale producten voor de verzorging en behoud van Nubuckleer. Het is belangrijk om alleen speciaal voor Nubuck ontwikkelde producten te gebruiken.

Eigenschappen
- fluweelachtige uitstraling en gevoel
- zeer comfortabel
- voelt ademend en zacht aan

pull-up leer

Sommige trends komen en gaan, maar leer dat is afgewerkt met was en olie zal blijven. Wij kennen allemaal de term “Pull-up” die in eerste instantie gebruikt werd om het zogenaamde “Timberland” effect op sommige leertypen aan te duiden (“Timberland” is een bekende schoenenfabrikant die dit type leer beroemd maakte). Deze leersoort wordt lichter als het gevouwen, uitgerekt of getrokken wordt (“Pulled up”).

Eigenschappen
- voelt prettig aan en ziet er goed uit
- modieus
- ziet er na verloop van tijd “geleefd” uit

bycast leer

Dit is een compleet andere manier om leer af te werken of te verbeteren dan wij gewend zijn waardoor een leersoort ontstaat die overal precies even dik en zacht is. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een PU-folie op rol waarbij aan één zijde papier is aangebracht. Aan de folie wordt lijm toegevoegd en met grote druk op het leer geperst. Vervolgens wordt het leer van het papier getrokken en wordt een perfect uniforme oppervlakte zichtbaar.

Vaak wordt het leer lichter als het gevouwen of uitgetrokken wordt deze plekken verdwijnen als de druk weer wordt verminderd. Dit effect wordt gebuikt om Bycast te herkennen.

Eigenschappen
- glad met print op folie
- duurzaam
- een heel eigen uitstraling